Fredrik Hossmann

(født 15. september 1963 i Oslo) er forfatter, poet og gateartist. Han er den yngste av en søskenflokk på fem. Siden faren var lege reiste de mye som barn. Blant annet til Kinshasa i Den demokratiske republikken Kongo (senere Zaire). Faren døde da FH var elleve år gammel. Gikk på Forsøksgymnaset i Oslo. Som 17-åring begynte han å opptre på gaten, med mime, teater og klovning.

I 1998 begynte Fredrik Hossmann å lese dikt på gaten, først andres (Andre Bjerke, Jens Bjørneboe, Inger Hagerup, Tove Ditlevsen, Stein Mehren, Rolf Jacobsen, Kolbein Falkeid, Carl Frederik Prytz, Åse-Marie Nesse, Halldis Moren Vesaas, Hans Børli for å nevne noen av de viktigste) siden gikk han over bare til å lese egne dikt og tekster.

Han har reist mye, de siste årene mest i Frankrike og Tyskland. Fredrik Hossmann også hatt flere utstillinger med bilder og dikt.

Gaten er et sted han vender stadig tilbake. Han har lest fra sine romaner/noveller/tekster på bl.a. Karl Johans gate, og Rådhusplassen i Oslo.

Les mer på wikipedia.

Fredrik Hossmann er tilgjengelig for skriveverksteder, opptredener, opplesninger, utstillinger, kurs i improvisasjon, verbal, musikalsk eller vokalt.

*

Publisert on 21 juni, 2006 at 17:17  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://hossmann.wordpress.com/about/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLegg igjen en kommentar

 1. Hei, fant ut at du har vært med å lage coveret på Kitcen party KPCD2
  Har lagt plata inn i ITunes og vil gjerne ha coveret opp der. Altså bildet av skoa.
  Eller kanskje bilde av Ellenora

  Kan du hjelpe?

  Du kan få et dikt som takk for hjelpen. OK?

 2. Hei, fikk etter lang leten tak i «Elvin og dragen» boka, og er nå på leit etter «Gutten med de store ørene». Ønsker å få begge bøkene til vår 4-åring som heter Elvin. Han er meget stolt over å eie «Elvin og dragen». Vet du hvor jeg kan skaffe denne boken nå?

  Takk

  • Gutten med de store ørene er dessverre utsolgt fra forlaget. En løsning er om noen har en scanner litt større enn a-fire og kan scanne den inn. Da gjenstår det bare å sjekke med illustratøren om han er enig at den legges ut.

 3. Takk for svar.
  Jeg gjorde et bibiloteksøk og fant da boken scannet inn i nasjonalbibliotekets database. Her får man sidene store nok til at man kan lese dem! Gleder meg til å sette meg ned med Elvin og lese om Elvin 🙂

  Lenken er foresten her: http://www.nb.no/nbsok/nb/01427f2903ea1f7d2f5aa7f94608a17a;jsessionid=6E02F95EB960EDF0164F98CF0871BEFE.nbdigital3?index=0#0

 4. Hei
  Jeg ønsker å skaffe meg boken Elvin og dragen. Hvordan kan jeg skaffe den?
  Håper på hjelp.

  • Den er utsolgt fra forlaget. Og det er ikke så mye jeg kan gjøre. Dessverre.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: