Arret i pannen

Maxime gjorde alt han ville. Fulgte med på hans leker. Ikke fordi hun ikke hadde egne ønsker, men fordi det var godt å overlate seg i hans vilje. Også at hun tok vare på ham, var en del av leken, at han fikk være liten i hennes armer.

Dagene hennes var lysere når han var hos henne. Nettene mindre mørke. Musikken lystigere. Blomstene duftet sterkere. Maxime ble modigere, stilte krav hun ikke visste at hun hadde, åpnet seg opp, ga seg hen til ham slik hun aldri hadde våget før.

Så snørte nettet seg sammen. Maxime drømte at hun var et barn, innelåst i et lite rom. En tynn stripe lys kom inn fra sprekken i taket. Hun var naken, med et tynt teppe å ha over seg. I hjørnet sto en potte. Hun så aldri den ble tømt, heller ikke at maten ble satt inn. Iblant fikk hun besøk av en mann. Han dukket alltid opp bakfra, bandt øynene hennes før han vasket og matet henne.

Drømmene forandret seg.

Mannen kom oftere. Befølte henne med fuktede fingre. Ikke ubehagelig. Ikke godt. En gang gled tørkledet ned og hun skimtet ansiktet hans. Mannen hadde et arr i pannen og en føflekk på kinnet. Han lærte henne ord på et fremmed språk, belønnet henne når hun sa dem riktig, slo henne når hun sa dem galt.

En kveld kledde mannen på henne, fulgte henne til et veikryss stakk et speil i hånden hennes og forsvant. I speilet oppdaget Maxime at hun hadde et arr i pannen og en føflekk på kinnet. Speilbildet førte henne hjem, åpnet døren og la henne i sengen. Den siste drømmen var at hun begynte å brenne.

Hun prøvde ikke å flykte.

*

Fredrik Hossmann

Reklamer

The URI to TrackBack this entry is: https://hossmann.wordpress.com/2008/02/12/arret-i-pannen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: