6,7 timer i en gate som ikke finnes

Paris finner oss filtret inn i hverandre. Neonreklamen blinker i vinduet, og skyggene våre blander seg av egen vilje. Sukinakis nakenhet gjør deg sjenert. Hun gir deg sine bryster uten forbehold. Gaten vi går i er for liten til å avbildes på kartet. Det morer henne å bo i et hus uten adresse, i en etasje som ikke finnes.

På murene er det malt sommerfugler, så levende at vi hvert øyeblikk kan lette og fly mot Spania eller Marokko. Beruset, uten å ha drukket. Forelsket, men ikke i hverandre.

Tiden strekker seg ut. Hver dag varer en uke. Hver time varer et døgn. Hvert minutt varer 65 sekunder. Ikke bare i dybden, men også i bredden. Sukinaki lokker oss ut på glattisen, og tvinger oss nærmere. Jeg og hun og han. Vi tre. Arm i arm.

Det ligger sigarettsneiper, istykkerrevne aviser og knuste ølflasker på veien hjem til hotellet. Vi vandrer mellom hundeskitt og betrakter dem som en kunstutstilling av Andy Warhol, Claes Oldenburg eller Henry Moore.

Under kjolen har hun ingen truser. Men det er det ingen andre enn jeg og hun og du som vet. Spesielt liker jeg skulpturene som er så glatte at vi kan speile oss i overflaten. Ansiktet hennes fordreid som en ondskapsfull Macbeth og han ligner Jack Nicholson i The Shining.

Gaten finnes ikke, og taksameteret er forlengst skrudd av. Neonreklamen har sluknet og tiden lar oss være alene, ennå en stund.

*

Fredrik Hossmann

Reklamer
Published in: on 11 februar, 2008 at 21:55  Legg igjen en kommentar  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://hossmann.wordpress.com/2008/02/11/67-timer-i-en-gate-som-ikke-finnes/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: