Kor på gaten

Når jeg har lest ferdig dagens dose med tekst, blir jeg et enmannskor og slipper alle stemmene som bor i meg fri. Jeg synger fritt, leker med lyder, språk og rytme. Jeg improviserer mellom norsk, engelsk, tysk, fransk og andre språk, noen som heller ikke jeg forstår.

Men hvor er gitaren din?

Det er et valg å la stemmen synge alene, og å la stemmen veksle mellom å et instrument og å være et transportmiddel for ord.

Jeg henter fritt fra ulike sjangre, jazz og blues ligger gjerne lettest på tungen, men jeg henter fra all musikk som har fascinert meg og lar det komme ut igjen gjennom meg: Flamenco, russisk og arabisk sang, og klassisk musikk.

Hva er det du synger?

Jeg synger menneskene som kommer og går, de som stopper og lytter og de som går videre. Mennesker jeg har kjent eller mennesker jeg har lyst til å kjenne. Mye av dette har slektskap med joik, men uten å være det. Jeg synger bilder jeg har sett og det jeg har opplevd, drømmer og lengsler, virkelighet og drøm.

Det er en melodisk og rytmisk lek, som tar uventede veier og synger publikum med blir det også en harmonisk lek.

Kan vi synge med?

Ja, det kan dere. Men respekter at jeg beholder mikrofonen selv. Det er en glede når musikk oppstår på gaten og vokser frem av lytting. Og dere må gjerne danse også! Det har faktisk vært en del som danser når jeg synger!

Det er også muligheter å bli med på kor, hver tirsdag i sommer mellom 19 og 22. Ved hjelp av enkle øvelser utvikler vi et felles «vokabular». Notekunnskap er ikke nødvendig. Nysjerighet og lekelyst derimot. Ta kontakt for mer informasjon.

Reklamer
Published in: on 8 juli, 2006 at 19:39  Legg igjen en kommentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://hossmann.wordpress.com/2006/07/08/kor-pa-gaten/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: